Condooms - Hoe ze te gebruiken 

Waarom condooms?

Het condoom blijkt het beste en meest betrouwbare middel te zijn tegen besmetting met HIV en vele andere sexueel overgedraagbare kwalen.

De beweringen van curiekardinaal Lopez Trujillo dat condooms het HIV virus niet tegen zouden houden zijn pure leugens!

 

Er bestaan veel soorten condooms in alle vormen en afmetingen. Het is belangrijk je te overtuigen dat je condooms voldoen aan de veiligheidsstandaard. Kijk naar het Europese CE merk.

Het is belangrijk condooms te gebruiken waarmee je vertrouwd bent en die geschikt zijn voor het soort sex dat je wilt bedrijven. B.v. Alleen sterkere (dikkere) moeten gebruikt worden voor anale sex, terwijl elk ander condoom gebruikt kan worden voor neuken en pijpen - die met een smaakje smaken beter dan die met een zaaddodend middel!

Condooms zijn in alle merken, soorten en maten verkrijgbaar bij:
Het Gulden Vlies

Condooms

Condooms zijn er in twee typen - met een speenvormig einde, en rond einde.

Veel condooms zijn voorzien van een glijmiddel, sommige van hen bevat een zaaddodend middel en andere alleen een glijmiddel. Hoewel zaaddodende middelen toegevoegd zijn om zwangerschap te voorkomen en daarnaast anti-virus eigenschappen bezitten tegen infecties zoals Hepatitis en HIV, kunnen ze huid irritatie bij je partner veroorzaken. Bij anale sex moeten deze middelen afgeraden worden omdat ze de aars irriteren (rectal mucosa).

Condooms en glijmiddelen vormen een prima barrière tegen zwangerschap en de overdraging van sexuele kwalen, maar geen methode is voor 100% betrouwbaar en geeft volledige bescherming.

Veel mensen rapporteren condoom defecten - zoals openbarsten en afglijden. Dit kan komen door fouten in het condoom, daarom, gebruik beproefde condooms met een CE merk om dit te reduceren.

Wanneer condooms het regelmatig af laten weten, komt dat gewoonlijk omdat je het verkeerde type gebruikt voor het soort sex dat je bedrijft, niet genoeg glijmiddel aanbrengt of het condoom niet juist op de penis gerold hebt. Wil je meer weten over ervaringen met condooms Klik hier

Hoe een condoom aan te brengen

Het onderstaande is een gids om een condoom op de juiste wijze aan te brengen Als je problemen hebt met het gebruik van condooms, schaam je dan niet hulp te zoeken. Er zijn een aantal instellingen waar je terecht kunt, zoals de NVSH ( Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming) , Condooms, Gebruik van Condooms of Problemen met condooms en Metro Sexual Health (engelstalig). Deze kunnen je de techniek bijbrengen met behulp van condoom demonstratiemodellen en je advies geven bij wat je verkeerd doet.

Behalve via Internet kun je ook telefonisch contact opnemen met de
Landelijke Telefonische Hulpdienst van de NVSH
Tel: 0900-9212 Op werkdagen van 09.00 - 21.00 (€ 0.45 per minuut)
of een e-mail sturen: NVSH (info@nvsh.nl)

e-mailen kun je ook naar Metro Sexual Health


De meeste mannen hebben nooit in het echt gezien hoe je op de juiste manier een condoom aan moet brengen, en hebben er moeite mee het te vragen omdat ze bang zijn voor stom aangezien te worden.

Een belangrijke stap om vertrouwd te raken met condooms, te oefenen met ze aan te brengen en veilig te verwijderen (d.w.z. zonder zaad te morsen) is ze te gebruiken bij masturbatie. Voor de meeste jonge mannen is dit de beste manier om vertrouwen te krijgen in het gebruik ervan.

De eerste stap is het kiezen van het juiste condoom voor de juiste taak. Condooms met een smaakje en andere grapjes zijn alleen sterk genoeg voor pijpen (orale sex) en moeten niet gebruikt worden om te neuken (nog vaginaal of anaal), omdat ze zwak worden en knappen. Om eenzelfde reden moet je alleen sterkere merken kiezen voor anale sex - zoals Durex Ultra of de nieuwe Durex Avanti.

dom1.jpg

De keuze van condooms en glijmiddelen kan verwarring te weeg brengen!

Controleer of het pakje intact is. Veel condooms zijn omgeven met een cellofaan afdichting, die mag niet gescheurd zijn. Kijk ook of de 'te gebruiken voor' datum niet overschreden is - vooral wanneer ze een tijdje in een la gelegen hebben!.

Voordat je het condoom eruit haalt en op je penis wilt rollen, moet je jezelf ervan verzekeren dat hij volledig in erectie is, een echte harde dus.
Sommige mannen hebben tijdens de voorbereidingen, het condoom pakken, het pakje openen en er uit halen problemen met het in stand houden van de erectie. Een goede oplossing hiervoor is je tijdens deze voorbereidingen af te trekken of dit je partner te laten doen. Vaak is het ook heel prettig als je je partner het condoom op je penis laat rollen.

dom3.JPG (14000 bytes)

Slap - Probeer geen condoom aan te brengen in deze toestand!

dom6.JPG (13576 bytes)

Hard - Onder deze omstandigheid kun je een condoom aanbrengen en er voor gaan!

Als hij stijf is en hard en klaar om van een condoom voorzien te worden, moet je het pakje voorzichtig openscheuren.
Vermijdt aanraking met nagels of tanden (als je het open bijt) omdat dit het condoom kan beschadigen.

dom4.JPG (11743 bytes)

Knijp stevig met vingers en duim in het eind van het condoom (om de lucht uit het einde te drijven). Dit gaat gemakkelijk bij die met een speen, maar bij een rond condoom moet je jezelf ervan overtuigen dat je voldoende ruimte aan het eind laat voor het zaad dat je tijdens de ejaculatie produceert.
Rol het condoom omlaag over de hele lengte van de penis (lul) totdat het elastiekje zo dicht mogelijk bij je ballen zit.

Zodra het op zijn plaats zit, doe dan wat glijmiddel op het condoom. Wrijf het uit over de hele penis, voordat je begint met sex. Je partner zal het erg prettig vinden. Sommigen doen ook een druppel in het condoom, voor ze hem oprollen, hierdoor merk je vaak nog minder van het condoom tijdens het neuken.
Onthoud goed dat je alleen glijmiddelen op waterbasis mag gebruiken (zoals Sensilube). Op oliebasis middelen (zoals baby-olie) verzwakken het condoom en maken de kans op knappen zeer veel groter.

dom5.JPG (13650 bytes)

Als je lang bezig bent kan het glijmiddel opdrogen, het kan dus zijn dat je af en toe wat nieuw aan moet brengen. Soms is het verstandig meerdere condooms in een sex sessie te gebruiken. Gebruik echter nooit meerdere condooms over elkaar, dat is vragen om moeilijkheden, ook al lijkt het extra veilig. Dat is het juist niet!

Het is erg belangrijk er voor te zorgen dat zodra je klaargekomen bent, het condoom veilig verwijderd wordt.
Je moet voorkomen dat je ook maar iets van je zaad morst op of dichtbij je partner terecht laat komen.

dom2.JPG (10959 bytes)

De meeste mannen krijgen meteen een slappe penis na het klaarkomen. Zorg ervoor tijdens het terugtrekken uit je partner dat je het elastiekje goed vasthoud zodat het condoom niet van je penis glijdt. Daarna druk je de penis naar beneden. Probeer het condoom in een beweging te verwijderen, alsof je een handschoen uittrekt.

 dom7.JPG (16433 bytes)

Leg onmiddelijk een knoop bij het open eind van het condoom, omdat dan, zelfs als je het laat vallen, je zaad veilig in het condoom blijft.

Als laatste, gooi het gebruikte condoom in een afvalemmer.
NOOIT condooms door de WC spoelen. Ze verstoppen de afvoer en zijn niet biologisch afbreekbaar!

dom8.JPG (11652 bytes)

Dit is de veiligste (om nog maar niet te spreken van de meest milieu-vriendelijke!) manier om van je gebruikte condooms af te komen.

Foto's welwillend afgestaan door Metro Sexual Health

Photograph's by courtesy of Metro Sexual Health

"Nothing is better than sex.
Masturbation is better than nothing.
Therefore, masturbation is better than sex."

________________________