Mag ik mezelf even voorstellen.

 

Omdat ik regelmatig vragen kreeg wie ik eigenlijk ben en waar ik voor sta heb ik maar besloten een pagina aan mezelf te wijden. 
Ik zag het levenslicht op 3 oktober 1933 in Arnhem en heb daar tot mijn 22ste gewoond. Heb daar de Lagere School en HBS-B bezocht en omdat ik maar een doel voor ogen had, ik wilde de zeeën bevaren, daarna naar de School voor Scheepswerktuigkundigen te Apeldoorn. Dat was een 2 jarige opleiding, maar omdat ik van de HBS kwam mocht ik na anderhalve dag al naar de tweede klas. In mijn vrije tijd besteedde ik veel aandacht aan astronomie, chemie en elektronica.
Mijn opa heeft me de belangstelling voor de sterren en elektronica bijgebracht en door het lezen van het levensverhaal van Edison die als jongen ook allerlei scheikundige proefjes deed en ik dat ook wel eens wilde doen had ik binnen korte tijd een aardige verzameling chemicaliën op mijn kamer. Al mijn zakgeld werd besteed aan Erlemeyers, reageerbuisjes en maatcilinders.
Op mijn 14e verjaardag kreeg ik tot grote ontsteltenis van mijn moeder van mijn vader een pijp en een pakje tabak en zoals je op de foto kunt zien ben ik de pijp trouw gebleven.

Nadat ik mijn VD ( Voorlopig Diploma) had gehaald ben ik in dienst getreden bij de Rotterdamse Lloyd, alleen moest ik eerst nog een tijdje aan de wal werken voordat mijn droom werkelijkheid werd. Mijn ouders zijn in die tijd naar den Haag vertrokken, dat maakte het wel wat makkelijker om even naar huis te gaan. Met een klassegenoot had ik mijn domicilie opgeslagen in Overschie.
Door een conflict met de baas van de werkploeg werd ik min of meer gedwongen een andere rederij te zoeken en kwam ik terecht bij Phs. van Ommeren. Voordeel was dat ik nu meteen op een schip geplaatst werd als 4e werktuigkundige. In Zeebrugge ging ik aan boord en maakte meteen een lange reis op een bulkcarrier. In de Golf van Biscaye werd ik behoorlijk zeeziek, maar daarna is me dat niet meer overkomen. Heb het varen 6 jaar volgehouden, ik had een meisje waarmee ik al 5 jaar verloofd was en we wilden wel eens trouwen. Omdat ik het niet zag zitten mijn vrouw in haar eentje de verantwoording te geven voor de opvoeding van de kinderen die we graag wilden hebben en ik ze ook wel wilde zien opgroeien, ik was elke keer bijna een jaar weg en maar twee weken thuis, heb ik ontslag genomen en een baan aanvaard bij Philips op het Natuurkundig Laboratorium in Eindhoven.

Omdat ik hogerop wilde heb ik daar mijn HTS diploma Theoretische Natuurkunde gehaald. In het laatste jaar van mijn studie werd ik echter overgeplaatst naar de Magneetbanden fabriek in Oosterhout. De werksfeer daar beviel me allerminst en na twee jaar had ik het daar wel bekeken. Bij de Kema in Arnhem was een functie beschikbaar die me wel leuk leek en ik werd ook meteen aangenomen. Heb daar 23 jaar met veel plezier gewerkt. Ik had een huis gekocht in Didam en aangezien ik geen rijbewijs heb was ik op het Openbaar Vervoer aangewezen.

In 1993 ben ik met de VUT gegaan en kon me daarna volledig wijden aan mijn hobbies. Helaas staan de woningen in mijn wijk zo dicht op elkaar dat ik mijn sterenkundige hobby niet kon beoefenen, met kleine kinderen in huis zag ik scheikundige proefjes ook niet meer zo zitten en heb me toen maar op de elektronica en computers gestort. De laatste jaren is de elektronica ook in het slop geraakt, ik heb moeite met het solderen van printplaatjes omdat mijn gezichtsvermogen op korte afstand nogal belabberd is.
Zodat ik me nu hoofdzakelijk bezig hou met reacties geven op krantenartikelen, waarbij ik altijd mijn favoriete Country Muziek station
Country Mania Radio aan heb staan. Ben ook wel liefhebber van klassieke muziek, maar daar moet je eigenlijk echt voor gaan zitten. Ik mag ook graag een glas whisky drinken, alleen moet ik me daarin wel beperken omdat ik nogal wat medicijnen slik. Want zo gaat het helaas vaak met het ouder worden, dan komen de gebreken ( en de streken)