Welkom op mijn Texel website


Waarom zijn wij ( mijn vrouw en ik ) zo gek met Texel?
Tot voor enige jaren geleden gingen we ieder jaar naar één van de Griekse eilanden, het verblijf daar beviel ons prima. Maar hetgeen ons de keel uit ging hangen was steeds weer de soesa op de vliegvelden, het gehang daar en vervolgens urenlang krap opgesloten te zitten in een vliegtuigstoel. Nee, dat paste toch niet echt bij ons vakantiegevoel.

Vandaar dat we maar besloten eens een keer weer naar Texel te gaan, we waren daar alwel vaker geweest, jaren geleden weliswaar maar de zon lokte ons ook wel erg aan, zodoende zijn we jaren achtereen naar Griekenland geweest.

We huurden een bungalow in het bungalowpark "Slufteroord" enkele kilometers zuidelijk gelegen van De Cocksdorp en hetgeen ook bijzonder prettig was, we konden onze honden meenemen, voordien moesten we die altijd onderbrengen in een hondenpension. Niet dat ze daar niet goed behandeld werden, uitstekend zelfs, maar het was toch niet leuk ze voor een paar weken achter te laten.
Nu konden ze dus mee en het vooruitzicht dat ze daar lekker konden rennen sprak ons wel aan. Texel heeft prachtige natuurgebieden en al mogen ze dan niet overal vrij rondrennen, een wandeling van enkele uren naast de baas en bazin vonden ze ook niet te versmaden.

Ondanks we er al enige keren geweest waren verbaasden we ons er steeds weer over nieuwe leuke dingen te ontdekken, behalve de prachtige natuur, zoals de Slufter, kun je ook toeristische trekpleisters bezoeken. Meer daarover kun je vinden onder Informatie. Urenlang dwaalden we rond in plaatsen als Den Burg, we genoten van de kleine smalle maar reuze gezellige straatjes. En de leuke winkeltjes, zoals een snoepwinkel waar je alle soorten snoep, ook uit Opoe's tijd, nog kunt kopen. En wat ook leuk is om te ervaren, het duidelijke verschil tussen een uitgesproken badplaats als De Koog en het meer bezadigde Den Burg.

Vervelen op een regenachtige dag hoef je je ook niet, er zijn voldoende boekwinkels met een groot assortiment aan boeken en tijdschriften. Eigenlijk is er van alles verkrijgbaar en aan supermarkten ontbreekt het ook niet. Bij mij gaat een 'Juttertje' er ook altijd wel in.

______...._____