Sieraden van waaruit mysterieuze krachten uit zouden gaan!

 

Regelmatig wordt op TV geadverteerd met armbanden zoals hierboven aangegeven.
Deze zouden u behoeden voor allerlei kwalen. Met allerlei kreten waarvan men zelf waarschijnlijk de betekenis niet kent probeert men de consument dergelijke prullaria aan te smeren.

Bij hoog en bij laag beweren een aantal personen dat het geweldig werkt, men heeft blijkbaar er nooit aan gedacht dat suggestie hierin een zeer voorname rol speelt. Het is meerdere keren bewezen dat wanneer men heilig in iets gelooft, het ook als werkend ervaren wordt.

Laten we het daarop dan maar houden, wanneer men het gevoel heeft dat het dragen van een dergelijke armband iemand onkwetsbaar maakt voor allerlei lichamelijke klachten, dan is er niets op tegen dat men zo'n band draagt. We houden ons immers zelf graag voor de gek!

Boze tongen beweren dat wanneer een drager van een dergelijke band zich erg kwaad maakt er bliksemflitsen te zien zijn tussen de bolletjes aan de einden van de armband.

De werking van dergelijke banden is ook onderzocht: Armband

Om dit document te kunnen lezen moet men wel beschikken over Acrobat Reader.Ook wordt er de laatste tijd enorm veel reclame gemaakt voor sieraden waarin zich een magneet bevindt.
Hieronder zijn er twee afgebeeld, een zilveren en een gouden exemplaar, verkrijgbaar met diverse inscripties.

                             
Geloof het of geloof het niet, wanneer de dokter je zegt dat er niets aan je klachten te doen is, en dat je er maar mee moet leren leven, dan brengt dit sieraad je uitkomst. Alle klachten zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Aldus de mensen die je op TV in beeld ziet verschijnen, de een heeft een nog ontroerender verhaal dan de ander. Je zou bijna geloven dat wanneer iedereen zich zo'n prul aanschafte we alle artsen naar huis konden sturen en ziekenhuizen konden sluiten.
Nu, ik kan de lezer maar één goede raad geven, geloof het maar NIET.

Magneten zijn voor veel mensen mysterieuze voorwerpen en daar maakt men dankbaar misbruik van.
In je bloed zit ijzer en zodoende omdat ijzer aangetrokken wordt door een magneet zou een magneet de bloedstroming en de bloedkwaliteit bevorderen. Een onderzoek in de VS hiernaar heeft aangetoond dat het allemaal grote onzin is. Wanneer men het idee heeft dat het helpt dan komt dat gewoon door suggestie. Dat mensen suggestief te beïnvloeden zijn wordt aangetoond door hoe ze reageren op placebo's, ofwel nep medicijnen.

Maar gewetenloze verkopers zitten daar niet mee en gaan rustig door argeloze mensen geld ( een hoop geld voor zo'n prul zelfs) uit de zak te kloppen.