Hoe bijgelovig zijn we heden ten dage eigenlijk nog?

Ieder keer weer wanneer ik zie dat men zich in allerlei kronkels wringt om maar weer te kunnen gaan bidden zodra men in staat blijkt in welke vorm dan ook het getal 666 te vormen dan kan ik me daarover alleen maar intens vermaken.

Zoals ook op afgelopen 6 juni 2006, ook hieruit kunnen fanatici en bijgelovigen het getal 666 peuren.

Dat men vroeger, toen de mens nog geen enkel besef had hoe alles om ons heen werkte, zoiets geloofde kan ik me nog indenken, zonder enige kennis van elektriciteit b.v. is het moeilijk te aanvaarden dat de bliksem een natuurverschijnsel is en niet een woede uitbarsting van een of andere god. Maar dat men heden ten dage nog in dergelijke fratsen gelooft stemt me wel tot nadenken. Hoelang zal men nog met dergelijke onzin doorgaan?
En hoe betrouwbaar is het allemaal, met de kalender heeft men nogal eens aan gerotzooid.
Ik heb dan ook alleen maar intens medelijden met al diegenen die in deze onzin geloven en hoop dat ze zich spoedig zullen realiseren dat ze met onzinnige zaken bezig zijn. Maar aangezien er nog door allerlei idioten voeding aan gegeven wordt zal het, vrees ik, nog wel enkele eeuwen voortsudderen.

Voor iemand die meer wil weten, op de volgende website getiteld  " 666, The Number of the Beast "kan men daarvoor terecht. Hierin kan men ook er achter komen op welke manieren je allemaal wel tot het getal 666 kunt komen.

http://www.aloha.net/~mikesch/666.htm